dimecres, 6 de juliol del 2011

Vall de Lord: Coll de Jou - Pla de Bacies

Desprès de dies buscant un forat per fer la ruta, m'hi decideixo tot i que surto un pel tard i pateixo de calor. Doncs surto de Coll de Jou i agafo la pista que surt a ma dreta de la carretera de cambrils. Començo l'ascens seguint la pista que trobo asfaltada a trams, fins arribar a un trencant on veurem una casa en ruïnes(Primer Xalet 1759m) i agafo el que queda a ma dreta.


Aquest camí comença a agafar pendent ja que des d'aquí ja pujo en pocs km fins al pla de Basies (+-2000m). Aquest tram de camí està en bastant mal estat i amb molta grava que dificulta una mica el camí. Un cop al pla el travessem tot seguint la única pista marcada que trobem.
 Al llarg de la pista passo pel costat de 2 antics refugis també abandonats, i finalment acabo l'ascenció a la zona del portell del Llop (2111 m). Des d'aquí es pot apreciar la vista de les pistes d'esquí i la cara sud del Cadí i punta del Pedraforca. Jo començo el descens fins a Coll de Jou (1461 m) 650 metres de descens!. També hi ha la opció de acostar-se a la zona de l'hostal del Port del comte i pujar la pista que ens porta fins el Refugi del Bages i seguir el que es la carretera antiga del Port del Comte, cosa que et permet acabar la ruta fent el màxim de camí per zona de camí rural, tot i que jo ho descarto per l'extremada calor que fa.

Distància recorreguda: 21,68 km
Desnivell acumulat: 710 m
Temps: 2h i 33 min. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada