dimecres, 26 de gener del 2011

Vall d'Aran: Tuc de Parros

Sortim de la zona d'aparcament del pla de Beret (1845m), iniciem la ruta seguint el pla pel costat esquerra de la pista i dirigint-nos cap a l'arriu de Barlongueta, el travessem aprofitant que te poc cabal i que esta congelat, remontem la rasa i seguim per dintre el bosc bordejant el serrat dera Bastidafins a sortir a la vall de l'arriu de Parros.
Remuntarem la vall deixant sempre el riu a la nostra esquerra, i tal com ens anem acostant al final de la vall, pròxims a la zona dels Estanhons des Closos, ens quedara el tuc de Parros cap a la nostra dreta. Aquí creuarem la rasa que ens baixa dels estanys i pujarem la pala direcció N fins arribar a l'estanh Nere de Parros (2560 m), on nosaltres abandonem la ruta ja que no veiem clares les condicions del mantell nival, i anem una mica curts de temps ja que durant la pujada hem tingut alguns problemes amb les pells.

Així que ens decidim a iniciar el descens desfent el camí de pujada. Ens trobem amb un bon descens en les pales inicials, però un cop arribem al pla de la vall ens falta desnivell i acabem posant-nos les foques de nou per arribar al cotxe. Ruta molt recomanable amb unes grans vistes i un bon descens tret de la part final.



Distància recorreguda: 13,82 quilòmetres
Altitud mín: 1.850 metres, màx: 2.571 metres 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada