dijous, 28 d’abril del 2011

Vall de Lord: Circular Busa-els Llengots

Sortim des de la carretera de la Llosa del cavall. Nosaltres deixem el cotxe en una zona on es pot aparcar perfectament. Des d'aquí iniciem la ruta seguint la carretera direcció Solsona i després del 3er túnel agafarem el segon trencant a mà esquerra i així iniciem la pujada cap a la serra de Busa. Seguim uns metres la pista forestal fins agafar un caminet a mà dreta que ens acostarà als plans de casa Llobeta, i sortirem de nou a la pista, la qual deixem enrrera i seguim el camí fins a la Creu del Capolat tot resseguint el cingle per la part baixa. Si ens fixem, el camí esta marcat amb fites i es bastant evident. 


Un cop a la creu i després d'haver agafat aire, ens toca atravessar el pla de Busa fins al Grau de Vilamala, és una passejada molt amena i que és fa molt bé.Des d'aquí iniciem un descens per l'interior d'una fageda atraves d'un camí bastant ample però molt acollidor, arribarem a la casa de Vilamala on nosaltres vàrem parar per resposar i menjar alguna cosa ja que uns metres després de la casa, iniciem un nou ascens en direcció als Llengots. És un lloc molt bonic per reposar ja que hi ha un petit pla amb gespa on fins i tot et pots estirar per recuperar forces!!!

 En aquesta travessa dels llengots travessarem 3 colls. El primer i el més fort dels tres, és el Coll de Vera, el qual. com ja hem dit, comença una mica més enllà de la casa de Vilamala. El segon, és diu Coll de Maçana i al fina d'aquest trobarem una pista forestal força llarga i amb pendent, que ens dirigirà fins pujar al Collet dels Llengots, l'últim dels colls. Des d'aquí, resseguim la serra dels Bastets per la soleia de Valiella fins arribar al cotxe.


Distància recorreguda: 18,56 km
Desnivell acumulat: 1097 m
Temps: 6 hores 16 min




1 comentari:

  1. Jo també soc un enamorat de la Vall de Lord. Crec que hem fet rutes molt similars...

    Espero que algun dia ens hi trobem!

    http://marcsanllehi.blogspot.com/

    ResponElimina