dijous, 17 de març del 2011

Vall de Lord: El Verd des de Gósol

Sortida per aprofitar la generosa nevada d'aquesta setmana i pujar al Cap de Verd, des de la vessant nord per Gósol. Des d'on, agafem la pista forestal direcció a Coll de Mola, que passa per darrera el castell de Gósol. Anem seguint aquesta pista passant pel costat de la capella de Santa Margarida fins que a causa de la neu hem d'abandonar el vehicle. A partir d'aquí ja ens calcem els esquis i apa, pugem tot seguint la pista forestal fins que a mà esquerra trobem un corriol que ens estalviarà un tros de pista tot i que finalment l'haurem de tornar a agafar. Seguirem la pista fins passar per sota una línia d'alta tensió, aquest punt és el Coll de Mola (1819m). Aquí tornem a deixar la pista i farem una altra petita drecera seguint la carena fins a tornar agafar la pista, i
aquí ja la seguirem fins a trobar-nos la balla a la zona del portell de l'Ós, des d'on tenim una vista als Cingles de les Feus, els quals ens donen una sensació molt alpina. Creuem la balla i seguim la carretera mentre debatem per quina canal pujar fins al Pla de la Font, al final ens decidim per la segons i seguim pujant pista amunt, acompanyats per un petit torrent d'aigua de desglaç que creuarem en repetides ocasions intentant no mullar-nos. Al arribar a la segona canal, veiem que hi puja una petita pista que avança un tros fins arribar a un tancat de tria de vaques. aquí fem un petit abeurament i seguim un petit camí que s'enfila fins al llom anomenat el pla de la font (2004m) amb una inpressionant vista de la cara sud de la serra del Cadí i el Pedraforca. A partir d'aquí ja intuïm el pic, i seguim l'ascenció pala amunt fins que decidim fer una parada i fer unes practiques de cata de neu per veure el possible risc d'allaus (2133m).
A la foto, com es pot veure es veuen les diferents capes de neu que forma el mantell, i comprovem que està ben cohesionada, per tant en principi el perill seria baix. Ara si que ja nomes ens queda l'ultim esperneg, pujant per una pala amb algun arbre pel mig fins a sortir ara ja si en vistes al Verd i a la Collada de Belitres (2152) on hi ha una bona rasa per fer un gran descens, tot i que vam descartar per l'estat de la neu. Ara si que arribem al Cap de Verd (2282m), fem les de rigor en vistes a la Vall de Lord mengem alguna cosa i ràpidament iniciem el descens ja que fa bastant vent. El descens decidim desfer una part del camí que hem fet de pujada fins al Pla de la Font, on seguim resseguint la carena fins al Planell de Font Blanca per baixar per la Pleta de les Vaques, un gran descens per zona boscosa bastant oberta que baixem en direcció a coll de mola fins a la pista a partir d'on acabem de desfer el camí de pujada fins al cotxe.



Distància recorreguda:  10,98
Desnivell acum: 638 metres 
Temps:   4 hores 11 minuts





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada