dilluns, 14 de març del 2011

Vall de Lord: Port del comte- Les Morreres



Sortida per aprofitar la generosa nevada de dissabte i pujar a les Morreres per cara sud, punt on nomes es pot pujar en dies de molta neu. Sortim del Refugi del Bages i pujarem per la carretera vella del port del comte fins a la font de la rata on aprofitem i carreguem d'aigua ja que n'anem una mica escassos i el "llorenç" apreta vastant. Aqui seguim una pista que han overt nova (pista que porta a la zona de vol dels parapents),  que ens porta fins a uns planells a la zona dels Orriets. Aquí s'acaba la pista i pugem seguint la pala en direcció a una coll per on podem superar el pas i assolir el Cap d'Urdíets (2117m) i sortir ja en vistes al Querol. Si el dia esta serè, podem acostar-nos al mirador a la zona del Portell del Llop (2143).

Ara seguirem la cresta fins a la Coma Sentinella on ens quedara davant l'ultima pala. En aquest planell hem de tenir en compte que en ocasions hi apareixen algunes basses d'aigua naturals que haurem d'evitar. La pala la superem per una pista que s'intueix per un punt bastant evident i un cop superada crestejarem fins arribar al puig de les Morreres (2211m) conegut també per "la pantalla", repetidor visible des de bona part de la Vall de Lord . Aquí farem un avituallament, si el temps ho permet disfrutem de les vistes i ens preparem per iniciar el descens.

Baixarem la pala de la cara nord (les Tronques) un petit descens d'uns 140m un troç per pala oberta i acabant per zona boscosa fins la Coma dels Marrans. En aquest punt ens tornem a posar les pells per a un curt recorregut, que podem estalviar-nos baixant per la rasa de la Coma dels Marrans i ens dirigim fins als plans de la Bofia, on ens traurem les pells i iniciarem l'ultim descens per les pistes d'esquí fins arribar de nou al cotxe.




Punt de sortida: Aparcament del Refugi del Bages
Desnivell: 803m
Temps: 6 hores 29 minuts
Altitud mín: 1.850 metres, màx: 2.571 metres
Distància recorreguda: 8,82 km
Descarrega el Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada